Çelik Kapıların Tarihçesi
Steel Doors History

Her geçen yıl daha fazla bina çelik kapılara güveniyor. Kapı, bir binanın varsayılan özelliği olsa da hikayesi sürekli gelişmiştir.

Sonuç? Çelik kapı - endüstriyel, ticari ve hatta konut binalarına her zaman iyi bir çözüm. Ama kapı ütopyasına ulaşmak için gittiğimiz bin yıl süren yola bir bakalım:


ÇELİK KAPILARIN TARİHÇESİ


Atalarınız mağara yaşamından bıktıktan sonra, açıklıkları olan kalıcı yapılar tasarladılar. Hayvan postları ısının içeride kalmasına yardımcı oldu. Ancak yüz büyük büyükanne ve büyükbabanız, içeri giren istenmeyen unsurları uzak tutamaz. Yüzyıllar sonra ahşap kapı böyle başladı.

Ahşap, ölü hayvan parçalarına göre belirgin bir gelişmeydi. Ne yazık ki, Büyük Londra Yangını, kapı işçiliğinin hala iyileştirilmesi gerektiğini gösterdi. 1666'daki bu korkunç cehennem, şehrin binalarının çoğunu yıktı ve 100.000 vatandaşı evsiz bıraktı. Yangın, yerleşik yangın koruması olmayan ahşap kapıların kısa çalışmasını sağladı.

Bu, mühendislerin ve Charles Dahlstrom gibi yaratıcıların zihinlerinde dönen tekerlekleri sağladı. Bay Dahlstrom, yangına dayanıklı ilk çelik kapının tüm orijinal patentlerini icat etti ve elinde tuttu. 1904'te The Dahlstrom Metallic Door Co. doğdu (Erken portföyü BURADAN görün).

Mühendislerden ve mucitlerden bahsetmişken, Sanayi Devrimi fabrikaları Amerika'nın ön saflarına taşıdı. Binaları ve işçileri koruma ihtiyacı takip etti. Çelik endüstriyel kapılar sonunda aşağıdakilere karşı koruma sağlamak için kurtarmaya geldi:


Ateş

Aşırı sıcaklıklar

Tehlikeli kimyasallar

İnşaatçılar, okullar gibi insan yoğunluğu yüksek alanlar tasarlarken yangına dayanıklı kapılar kullanmaya başladı.


Yine 20. yüzyılda, hırsızlıktan korkan iş adamları için çelik kapılar olmazsa olmaz haline geldi. On yıllar sonra, güvenlik eğilimi konut mülklerine yayıldı.


BUGÜN ÇELİK KAPILAR


Metal kapılar ve çerçeveler bugün nasıl standart hale geldi?

Dayanıklılık yoluyla uzun vadeli değer

Emniyet ve güvenlik

Gürültüye, zararlılara, çürümeye ve diğer rahatsızlıklara karşı direnç

Son zamanlarda mimarlar, işletmeler ve evler için zarif ve son teknoloji çelik kapılar ve çerçeveler tasarladılar. Onların da güzel olamayacak pratik bir ürün olduğu yanılgısı çoktan gitti. Süslü çelik kalıplar, güvenliği veya yangın derecesini etkilemeden yüzeyleri temizlemek için kullanılabilir. Çelik kapılar artık tüm şekil, boyut, kullanım ve tasarımlarda olabilir.

Görünüşü ne olursa olsun, çelik sayesinde kapıların güvenliği de her zaman en yüksek seviyededir. Üreticiler, kendilerini güvenlik ve emniyette nihai hale getirmek için sürekli gelişen teknolojiye sahip çelik kapılar üretiyorlar.

Ve yine de ahşap görünümünü tercih ediyorsanız, yine de sağlam bir çelik kapı satın alabilir ve ahşap dış panellerle taktırabilirsiniz. O zaman ev gibi ahşap hissini korurken çeliğin gücünü elde edersiniz.

Elbette daha fazla yenilik gelecek. Fiberglas kapılar, orta fiyatlı, ancak birinci sınıf ısı yalıtımı sunan daha yeni bir seçenektir. Evinizde veya iş yerinizde sık sık soğuk hava yaşıyorsanız, bu kapılar sizin için en iyisi olabilir.


SDI SERTİFİKASI

Kapınız için çelik seçerseniz, potansiyel olarak Çelik Kapı Enstitüsü'nün standartlarından yararlanacaksınız. 1954'ten beri çelik kapılar ve çerçeveler için kalite ve performans standartları geliştirmiştir. SDI Sertifikalı ürünler, spesifikasyonlarınızı karşılayan iyi yapılandırılmış, test edilmiş ve değerlendirilmiş bir sonucu garanti eder.

Tasarım uzmanları artık bir talep gönderdiklerinde "SDI Sertifikalı" seçeneğini belirleyebilirler. Bu şekilde, kapılarınızın ve çerçevelerinizin üreticisinin en yüksek endüstri standartlarını karşılayacağını bileceksiniz. En saygın üreticilerin çoğu artık SDI Sertifikalıdır.


ZAMANLARI GETİRİN.

Estetik tasarımınız için yeni ilhamlar aramak. Çelikten alabilirsin! Yangınlardan ve hırsızlardan son teknoloji korumaya mı ihtiyacınız var? Çelik de bunu yapabilir.

Trend sadece kapıların ötesine geçiyor. Konut ve ticari çelik pencere kullanımı için bazı akıllara durgunluk veren fikirler edinmek için bu makaleyi deneyin.

Trafo Kapıları
İhtiyaçlarınıza göre çeşitli standart ölçülerin yanı sıra istenen özel boyutlara ve uygulamalara göre de tedarik edilebilir.